2018/5 KPSS Kaç Fizyoterapist Alınacak

2018/5 KPSS Kaç Fizyoterapist Alınacak

29 Mayıs 2018 0 Yazar: admin

Sağlık bakanlığı tarafından merakla beklenen 18.000  kişilik 2018/5 sözleşmeli sağlık personeli atama ilanı yayınlandı. 2016 KPSS puanı ile son kez sözleşmeli alım yapılacak.

Son yıllarda artan özel üniversitelerle beraber çalışma alanları da yasalarla bir hayli daraltılan fizyoterapistler bu alımda da maalesef sağlık bakanlığından umduğunu bulamadı. Özellikle yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü gün geçtikçe kan kaybediyor.

Sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre  ise bu atamada 208 fizyoterapist için kadro açıldı. 2018/5 kpss fizyoterapist sayısı 208…

2016 KPSS puanı ile yapılan atamalarda alınan fizyoterapist sayısı için 2016 KPSS puanı ile atanan fizyoterapist sayısı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Açılan kadroların yerleri henüz belli değil. Sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan özet tabloda aslan payını yine hemşirelik ve ebelik aldı. Diğer atamalara göre fizyoterapistlere ayrılan kadro bu alımda arttı.

Kamuda yalnızca fizik tedavi hekimlerine bağlı bir çalışma alanına mahkum edilen, özel sektörde ise rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilen fizyoterapistler kendi yerlerini ise ancak danışmanlık adıyla açabiliyor. Ülkemizde alternatif tıbbın en büyük temsilcileri olan fizyoterapistlerin bu alanlarda çalışması gün geçtikçe daralıyor.

Ülkemizde fizik tedavi için aylarca sıra bekleyen hastaların olduğunu düşünürsek 208 fizyoterapist sayısı maalesef orta halli bir il merkezinin bile ihtiyacını karşılayacak düzeyde.