Boyun Tutulması

Boyun Tutulması

14 Şubat 2017 0 Yazar: admin

Boyun tutulması durumunu sık sık yaşıyorsanız vücudunuzda ters giden şeyler var demektir

Günlük yaşam kalitemizi düşüren hastalıklar arasında boyun tutulması ilk sıralarda yerini almaktadır. Boynumuz tutulduğunda hareket ettirirsek oldukça acı hissederiz. Bu durumda evde tedavi olmanızın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Sizde boynum tutuldu ne yapmam gerek diye düşünüyorsanız hep birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bir rüzgar çarpması ya da ani bir hareket boynumuzun tutulmasına neden olabilir. Oldukça acılı geçen bu süreçte evinizde tedavi yapabilirsiniz. Öncelikle boynunuzu sıcak tutmaya özen gösterin. Sıcak su ya da ütü ile ısıtılmış havlu yaşadığınız acının azalmasını sağlayacaktır.

Yumuşatıcı kremlerle masaj!

Boynunuzdaki kaslara dokunduğunuzda acı duymayıp rahatlama hissediyorsanız, yumuşatıcı kremlerle masaj yapmanın sizi rahatlatacaktır. Kullandığınız masaj kremlerinin haricinde, kas gevşeticili kremlerle de masaj yaparak rahatlayabilirsiniz.

Mutlak suretle televizyon keyfinizi yaparken, başınızın altına rahat bir yastıkla destek yapmalısınız. Başımızı boynumuz taşıyor. Bu sebeple boynumuza binen ağırlığı en aza indirmek, boyun tutulmasını hızla geçirecek en önemli detaydır.

Hastalıkların baş nedeni olan stresten uzak durarak az da olsun kendimizi rahatlatabiliriz. Böylece boyun kaslarımızın hızlı iyileşmesini sağlayabiliriz.

Boyun Tutulması Önlemek için neler yapmalıyız?
İlk önce yapmamız gereken duruşumuza dikkat ederek duruşumuzu düzeltmektir. Otururken veya yürürken başın öne doğru veya arkaya doğru eğik olması boyna binen yükü çoğaltır. Sırtınız düz, omuzlarınız dik olmalı ve yürürken sadece ayak uçlarınızı görmelisiniz.

Masa başında uzun saatler boyunca oturulduğu takdirde doğal olarak vücut bir müddet sonra yorulur öne doğru düşer. Bu yorulmayı önlemek ve vücudu dinlendirmek kişi her 40 dakikada bir ayağa kalkmalı, 3-4 dakika yürümeli , boyun kaslarını gevşetecek esnetme hareketleri yapmalıdır. Çalışma sandalyesinin ergonomik olması sırta ve boyna destek olur, bu sayede boyun tutulmasının riski de azalır.

Yastık çok yüksek veya çok yumuşak olursa boynun normal duruşu değişir, bu sayede boyun kaslarına daha fazla yük biner. İnsan yan yatarken başını yastığa koyduğunda başının aşağıda veya yukarıda olmaması gerekmektedir. Boyun ağrılarını gidermek adına özel olarak üretilen ergonomik yastık, yatak ve nevresim takımı satan mağazalardan bunlar satın alınabilir.

Ağır bir yük taşırken bu yükün ağırlığı tek ele verilmemeli ve ağırlık her iki ele eşit miktarda pay edilmelidir. Ağır bir şey yerden kaldırılırken omuzlardan güç almak yerine dizlerin bükülerek destek almak boyna yapılan baskıyı azaltır.