Şehir Hastanelerine Fizyoterapist Alımı Nasıl Olacak

Şehir Hastanelerine Fizyoterapist Alımı Nasıl Olacak

8 Nisan 2018 0 Yazar: admin

Şehir hastanelerine fizyoterapist alımı nasıl olacak sorusu fizik tedavi ünitelerinin ihale yolu ile özel işletmelere bırakılmasıyla beraber fizyoterapistler tarafından bu kurumlara alımların nasıl olacağı merak edilmeye başlamıştı.

Şehir hastaneleri ile ilgili bir başka merak edilen konu ise taşerona kadro verilmesinden sonra şehit hastanelerinden çalışan fizyoterapistler kadroya geçti mi geçmedi mi yada geçecek mi sorusu oldu.

Bu konuyla ilgili meslektaşlarını bilgilendirmek isteyen Fizyoterapist Emre Çalışkan facebook hesabından bir gönderi paylaştı.

Fizyoterapist Emre Çalışkan gönderisinde şunları yazdı;

Değerli Meslektaşlarım;
Şehir Hastaneleri ile alakalı çok fazla sayıda soru aldığım için bu hastaneler ile alakalı bir bilgilendirme yapmak ihtiyacı duydum:

Şehir Hastaneleri, dünyada ilk örnekleri İngiltere’de görülen PPP (Public Private Partnership) Modeli yani Kamu Özel Ortaklığı finans modeliyle hayata geçirilen bir proje.

Ben bu projelerin bizi ilgilendiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünite ve Hastanelerinin işletme şekilleri hakkında bilgi vereyim.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon işletmeleri bazı şehir hastanelerinde ünite olarak hizmet vermekte (Örneğin Yozgat Şehir Hastanesi) bazılarında ise müstakil Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri olarak hizmet vermekte. (Örneğin Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi…)

Bu hastanelerin veya ünitelerin işletmeleri Özel Sektör tarafından yapılmakta. Yani burada çalışan ve çalışacak fizyoterapistler şirketin bünyesinde görevlerini yapmaktalar.

Her ne kadar özel bir dal merkezinde çalışmayıp, Sağlık Bakanlığı’na ait bir devlet hastanesine çalışılmakta gibi görünse de fizyoterapistler, fizik tedavi teknikerleri ve yardımcı sağlık personellerinin tüm özlük hakları çalıştıkları şirket tarafından sağlanmaktadır.

Bu sebeple buralarda çalışan bu mesleklerdeki arkadaşlarımız devlette çalışan meslektaşlarından farklı çalışma koşullarına sahip olabilirler. Örneğin devlet hastanelerinde cumartesi/Pazar günleri fizyoterapist çalışmıyorken Şehir Hastanelerinde mesai planlamasına göre cumartesi/Pazar çalışabilirler. Ya da Devlet Hastanesinde çalışan bir fizyoterapist 08.00-17.00 arasında çalışırken Şehir Hastanesinde bu saatler 09.00-18.00 ya da 10.00-19.00 olabilir.

Şehir Hastanelerinde Fizik Tedavi Hekimleri şirket tarafından sağlanmamakta fakat fizyoterapist, fizik tedavi teknikeri ve yardımcı sağlık personeli o hastaneyi çalıştıran şirket tarafından sağlanmakta. Bu sebeple işe alımlar, o şehir hastanesinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon işletmesini alan firma tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple bu hastanelerde çalışmak isteyen arkadaşlarımız bu hastaneleri işletecek firmalarla irtibata geçerlerse daha doğru olur.

Genel olarak çok soru geldiği için meslektaşlarıma bu bilgileri vermek istedim. Bu sistem ile alakalı olumlu ya da olumsuz mutlaka eleştiriler olacaktır. Devletin atama sayılarını açıkladığı bu günlerde bu hastanelerde çalışmayı düşünen arkadaşlarımıza bu bilgilerin işlerine yarayacağını ümit ederek herkese iyi günler diliyorum.

Şehir hastanelerinde çalışan fizyoterapistler kadroya geçti mi

Şehir hastanelerinde çalışan fizyoterapistler kadroya geçti mi

Gönderiden de anlaşıldığı gibi ve bildiğimiz kadarıyla şehir hastanesinde çalışan fizyoterapistler maalesef kadroya geçemedi. Halen taşeron firma bünyesinde istihdam edilmektedirler.

Şehir hastanelerine fizyoterapist alımı nasıl olacak

Şehir hastanelerine fizyoterapist alımı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yine aynı şekilde ihaleyi alan şirketler tarafından yapılacaktır. Şehir hastanelerine fizyoterapist alımı başvurusu yapmak için ise herhangi bir KPSS puan şartı bulunmuyor.

İlgili gönderinin linki: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1630749506992439&set=a.370763006324435.78873.100001722177286&type=3&theater